Diensten

U wilt advies op maat?

Wij geven u graag geheel vrijblijvend, een passend advies.

Bel 06 14169176

Papier informatie

Hieronder vind u informatie over diverse soorten en kwaliteiten papier. Wij adviseren u graag welk papier u het beste kunt gebruiken en wat ook bij ons voorradig is.

Klik op een van onderstaande onderwerpen voor uitgebreide informatie m.b.t. papier en papiersoorten.

Papierinformatie:

Papiersoorten en papierkwaliteiten:

 

 

Papier informatie

Papier formaten

De formaten A4 & A3 zijn de meest gangbare formaten voor kopieermachines en laserprinters. Hieronder vindt u een overzicht van alle gangbare formaten in millimeters (mm);

Papier gewichten

“Standaard” kopieer- en printpapier heeft meestal een gewicht tussen de 70 en 80 gram. Voor kleurenlaserprinters wordt vaak een wat zwaardere kwaliteit (90 of 100 gram) aanbevolen voor optimale resultaten bij full colour afdrukken. Voor speciale toepassingen kunt u, afhankelijk van uw printer, ook zwaarder papier gebruiken. Zoals bijv. 120,160 of 200 gram. De dikte van het papier bepaalt hoe papier aanvoelt en de stijfheid. Papier van een hoger gramgewicht hoeft niet perse dikker te zijn, dan papier met een lager gramgewicht. Het gramgewicht geeft het gewicht per m2 weer. (bij 80 gram) , de absolute dikte wordt weergegeven in micromillimeters (micron) Ook de gebruikte grondstof (bijv. acacia of eucalyptuspulp) heeft invloed op de stijfheid en dikte van papier. Er zijn vele papiergewichten van 80 grams tot 250 grams. De keuze hiervan is afhankelijk van het te willen bereiken eindresultaat.


Terug naar boven

Papiersoorten en papierkwaliteiten

Wit kopieer- en printpapier

Om een duidelijk overzicht te krijgen van de vele merken en diverse kwaliteitsniveaus van kopieer- en printpapier, heeft Duplico vele papiermerken vergeleken op technisch informatie zoals witheid, stevigheid, dikte, gladheid en opaciteit. Daarom kunnen wij de beste kwaliteit papier bij u opdracht aanbieden.

Kleurenlaser printpapier

Dit papier is vaak speciaal ontwikkeld voor voor (kleuren)laserprinters. Het is een gestreken papiersoort met een perfecte gladheid, speciaal ontwikkeld voor maximaal resultaat op full colour copiers en printers en hoog volume printsystemen. Zeer hoge witheid en uitstekende doorloopeigenschappen. Speciale oppervlakte behandeling voor briljante kleurweergave. Deze papiersoort geldt als de standaard in de markt waar het kleur betreft en is verkrijgbaar in het meest brede assortiment. Producten o.a. in deze categorie Xerox Color Impressions en Xerox Colotech+. Deze is beschikbaar in de grammages 90 g/m2 tot en met 300 g/m2 in de formaten A4 enA3.

Speciaal inkjetpapier

Papier speciaal ontwikkeld voor de mooiste resultaten op inkjetprinters, leverbaar in veel verschillende kwaliteiten. Diverse coatingen, oppervlaktes en gewichten leverbaar. Deze gebruiken wij voor onze A1 formaten. Voor de beste afdrukkwaliteit van foto's raden wij speciaal fotopapier aan. Voor simpele afdrukken voldoet basic kopieer- en printpapier vaak ook. Al geldt wel vaak dat speciale inkjetsoorten veel betere afdrukken garanderen.

Gekleurd papier

Opvallende trendy tinten voor de hoogste eisen! Gekleurd papier voor copiers en printers en faxmachines. Ideaal voor nieuwsbrieven, prijslijsten, flyers, formulieren, aankondigingen en kleurcodering van documenten. Meer dan 30 kleuren leverbaar. Gekleurd papier is leverbaar in meerdere gramgewichten.


Terug naar boven