Over Duplico

U wilt advies op maat?

Wij geven u graag geheel vrijblijvend, een passend advies.

Bel 06 14169176

Milieubewust

Duplico is een organisatie die probeert zo milieubewust mogelijk te werken.

De machines waar duplico mee werkt zijn zo ingesteld dat ze zo zuinig mogelijk met enmergie omgaan, dit houd in dat ze na vrij korte tijd op spaarstand gaan of zichzelf uitschakelen. Ook bij de aanschaf van nieuwe apparatuur word gekeken naar de energiezuinigheid van de machine, wat bij aanschaf een zeer grote rol speelt.

Ook bij het gebruik van papier word er naar de oorsprong van het materiaal gekeken, omdat papier bij ons in groot volume gebruikt word. En dit dus een grote milieubelasting kan betekenen als hier de verkeerde keuze word gemaakt.

Wij gebruiken indien mogelijk zoveel mogelijk FSC-gecertificeerd papier.

Het FSC-certificaat is een consumentenkeurmerk voor verantwoord bosbeheer. FSC staat voor Forest Stewardship Council ofwel raad voor verantwoord bosbeheer. Het is een wereldwijde, onafhankelijke non-profit organisatie, opgericht in 1993 door o.a. natuur en milieuorganisaties, boseigenaren, mensenrechtenorganisaties, vertegenwoordigers van lokale bevolkingsgroepen en vooruitstrevende houthandelaren. Samen spraken zij 10 principes voor verantwoord bosbeheer af. Deze tien principes zijn uitgangspunten waaraan verantwoord bosbeheer moet voldoen.

Een produkt dat het FSC-Keurmerk draagt, is gegarandeerd vervaardigd uit hout afkomstig uit verantwoord beheerd bos. Het zegt dus alleen iets over de grondstof van het papier (de papiervezels zijn afkomstig van hout uit goedgekeurde bossen), en niets over de milieubelasting die inde andere produktiestappen (bosbeheer, pulpproduktie, papierproductie) kan plaatsvinden.